Harddisk, minnepenn eller minnekort

Vi leverer filer i formatet MP4 H.264. Dette er ett standard format som kan avspilles og redigeres på det meste av mediespillere i dag som f.eks. Smart-TV, PC, Mac, telefon eller nettbrett.  Størrelsen på filene blir ca. 2GB pr. time opptak. Det vil i de fleste tilfeller da holde med en USB-minnepenn.  Hver kassett lages som egen fil og nummereres eller navngis med tilsvarende merking av kassetten. 


Vi importerer som AVI-filer i oppløsning 720 x 576. Dette er meget store filer som er lite komprimert, ca. 13GB pr. time opptak. Disse filene kan være gode å ha ved evt. redigering, gi beskjed hvis du ønsker å få med disse! Du vil da i mange tilfeller trenge en ekstern harddisk i stedet for minnepenn grunnet filenes størrelse.


Litt teknisk for de interesserte: Filer fra analoge kameraer blir tatt opp ved avspilling på kvalitetskameraer og Super VHS-spillere via Pinnacle digitaliseringsbokser til PC.
Filer fra MiniDV eller HDV-kameraer overføres direkte til PC via firewire.
Filene lagres i utgangspunktet som Windows DV-AVI filer med en oppløsning på 720 x 576 dpi. Disse kan normalt spilles av i alle Windowsversjoner og egner seg meget godt til videre redigering.

På enkelte Mac-aplikasjoner fungerer det ikke med Windows DV-AVI filer, men vi kan da konvertere filene til Quicktime DV-AVI filer før levering.

Filstørrelse blir ca. 13GB pr. time opptak.


DVD
Litt teknisk for de interesserte: Ved digitalisering til DVD-plater blir det ikke benyttet PC. Filmene blir avspilt på kvalitetskameraer og Super VHS-spillere og brent direkte til plater under avspilling. Platene er i ordinært DVD-format, dvs. vob.-filer, en form for mpeg2. Dette er ett komprimert format som ikke egner seg så godt hvis f.eks. formålet er videre redigering.
Det tas opp max 2 timer på hver plate for å kunne levere en god kvalitet. Platene kan spilles av på alle ordinære DVD-spillere, Blurayspillere og PC-er med DVD-drev.